יין

 




יין הוא משקה משכר המיוצר מענבים. היין נוצר בעת תסיסה אלכוהולית של תירוש, כאשר הסוכר מומר בתהליך מטבולי על ידי שמרים לאתנול (המכונה כוהל או אלכוהול) ולפחמן דו-חמצני.

תהליך ייצור היין היה קיים עוד בימי קדם, כאשר התברר כי מיץ או פרי עוברים תהליך שבסופו נוצר משקה משכר. מאז ימי קדם יש ליין התייחסות רבה בתרבות האנושית. פעמים רבות יש ליין תפקיד באירועים חברתיים ובאירועים דתיים. בדומה למשקאות חריפים אחרים, את היין נהוג להגיש בכוס יין. שתייה מרובה של יין גורמת לשכרות ועליצות בטווח הקצר אך בטווח הארוך צריכת אלכוהול מוגזמת עלולה לגרום לנזקים בריאותיים. עם זאת, בשתייה מתונה, מועיל היין במניעת מחלות לב.[1] בעל המלאכה המייצר יין מכונה "יינן".

המשך בקישור



מונחי יין



יין - גלובס


יין - YNET


יין - כלכליסט


יין - MAKO


יין - וואלה


יין ויתרונותיו לבריאות


עולמו הקסום של היין


מהו יין וסוגיו השונים


יישון יין

10 דברים שלא ידעתם על יין (ועוד קצת)




איך לטעום יין בלי להתפלצן


למה כדאי לשתות יין עם הגבינה

מונחים ביין שכדאי שחובבי יין (ולא רק) יכירו

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הלקט היומי של דוד אברמוב.03 30

הלקט היומי של דוד אברמוב 29.03.25